Trafik Sigortası

7/24 Yardım Asistans hizmetlerini kapsayan zorunlu trafik sigortan ekonomik fiyatlarla ve anında hazır.

Bilgileri Girin, Teklifleri Toplayın
E-posta
Cep Telefonu
T.C Kimlik Numaranız
Araç Plakası
Ruhsat Seri-Sıra Numarası
Kasko Kodu
Talep gönder butonuna basarsanız, Gizlilik Politikası, Kullanıcı Sözleşmesi ve Poliçe Bilgilendirme Formunu kabul etmiş sayılırsınız.

Trafik Sigortası Avantajları

Asistans
Poliçenizdeki ek teminat koşullarına uygun ikame araç teradiği.
Çekici
Trafik sigortasına ek olarak sunulan yolda kalan araçlara yönelik olarak sunulan çekici teminatı hizmetidir.
Ambulans
Hasar durumuna göre gerek görüldüğü taktirde acil ambulans hizmeti.
Tıbbi Danışmanlık
İhtiyaç halinde tıbbi yardım desteği.

Trafik Sigortası Teminatları

2020 Yılında Türkiye Sigorta Birliği tarafından belirlenen Trafik Sigortası teminatları aşağıdaki gibidir. 

Teminatlar Zorunlu Trafik Sigortası Süper Trafik Sigortası
Maddi Zararlar Araç Başına 39.000 ₺ 78.000 ₺
Maddi Zararlar Kaza Başına 78.000 ₺ 156.000 ₺
Sakatlanma ve Ölüm Kişi Başına 390.000 ₺ 429.000 ₺
Sakatlanma ve Ölüm Kaza Başına 1.950.000 ₺ 2.028.000 ₺
Sağlık Gideri Kişi Başına 390.000 ₺ 429.000 ₺
Sağlık Gideri Kaza Başına 1.950.000 ₺ 2.028.000 ₺

Trafik Sigortası ile İlgili Merak Ettikleriniz

Trafik Sigortası hakkında merak ettiğiniz tüm sorular.

Zorunlu Trafik Sigortası nedir?

Trafikte oluşabilecek kazalarda, karşı tarafın maddi ve fiziksel zararlarını teminat altına alan trafik sigortası, hem araçların hem de araçlarda bulunan yolcuların güvenliğini ve zararlarını teminat altına alan, olası bir kaza anında maddi ve manevi yükümlülüklerinizi üstlenen bir güvence sistemidir.

Maddi hasarlı kazalarda araç hasarlarını, yaralanma hallerinde hastane ve tedavi masraflarını, kazada ölüm olayı gerçekleşti ise limitleri önceden belirlenmiş ölüm tazminatlarını karşılayan zorunlu trafik sigortası, her yönüyle güvenlik sağlıyor. 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'na göre, trafiğe çıkmadan önce araçlar için yaptırılması zorunlu olan trafik sigortası, üçüncü şahısların maddi zararlarını güvence altına alıyor.

Trafik sigortası, sigortalanan aracın hasarlarını karşılamıyor. Kendi aracınızın hasarlarını tazmin etmek amacıyla, zorunlu trafik sigortası dışında, dilerseniz isteğe bağlı olarak kasko sigortası yaptırabilirsiniz.

Neden trafik sigortası yaptırılmalıdır ?

Araç trafik sigortası, karşı tarafa vereceğiniz zararları tazmin eden bir poliçe türü olma özelliği taşıyor. Bu yönüyle, trafiğe çıktığınız zaman herhangi bir kazaya sebebiyet vermeniz halinde, karşı tarafın zararlarının giderilmesini garanti altına alan trafik sigortası, kanunlar kapsamında bu nedenle zorunlu hale getiriliyor.

Trafik Sigortası Yaptırılmazsam ya da Bitiş Tarihinden Önce Yenilemezsem Ne Olur ?

Aracınızı trafiğe çıkarmadan önce trafik sigortasını yaptırmadığınız ya da süresi dolan sigorta poliçenizi yenilemediğiniz durumlarda, kanunen aracınızın trafikten men edilmesi söz konusu oluyor. Trafik sigortası bulunmayan araç, trafik tutanağı tutulması işleminin hemen ardından, trafikten alıkonuluyor ve otoparka çekiliyor. Bu durumda, aracınızın otoparkta kaldığı süre boyunca meydana gelen otopark ücreti, çekici ücreti gibi birçok ödeme kalemi veya zaman kaybı olarak olumsuz durumlarla karşılaşılıyor. Bu tür durumlarla karşı karşıya kalmamak ve kanuni olarak zor duruma düşmemek adına, trafik sigortanızın mutlaka yapılmış ve yenilenmiş olması büyük önem taşıyor.

Zorunlu Trafik Sigortası Yaptırmak için Gerekli Belgeler ?

Araç sigortası için gerekli evraklar sadece kimliğiniz, araç tescil belgeniz yani ruhsatınız ve bazı durumlarda biten sigorta poliçeniz ile sınırlıdır. Araç sigortanızı yaptırmak için bunların haricinde ekstra bir belgeye ihtiyacınız bulunmamaktadır.

Zorunlu Trafik Sigortasının Teminatları Nelerdir?

Sigorta şirketlerinin sunmuş olduğu trafik sigortası fiyat tekliflerinde, poliçede verilecek olan teminat ve limitlerinin standart olarak görülmesi dikkat çekiyor. Zira, zorunlu trafik sigortası teminatları ve limitleri, Hazine Müsteşarlığı tarafından belirleniyor. Ancak, sigorta şirketleri arasındaki fiyatlar ve ödeme koşullarında farklılık, sigorta şirketlerinin kendi satış politikalarına bağlı olarak düzenleniyor. Poliçeler oluşturulurken, trafik sigortası yaptırılacak olan aracın modeli, markası ve üretim yılı gibi birçok etken, sigorta fiyatlarını belirleyici etkenler arasında yer alıyor. Aracın sürücüsünün hasar geçmişi ve trafik sicili gibi diğer önemli detaylar da trafik poliçe fiyatlarını belirliyor. Sigorta yaptırılacak olan aracın herhangi bir kaza yapması halinde verilecek teminatları şu üç başlık altında sıralamak mümkün:

Kaza başına verilen tedavi ve vefat teminat bedeli,

Kişi başı tedavi ve vefat teminat bedeli,

Araç ve kaza başına verilecek maddi hasar teminat bedeli.

Bu üç başlık altında verilen teminatlar, kazanın ortaya çıkaracağı tabloya göre uygulanıyor. Maddi hasarlı ya da fiziki hasarlı kaza durumlarında, kazanın tespit durumuna göre uygulanacak teminatlar ve hasar tazmini devreye giriyor.

Trafik Sigortasında Kazanın Bildirilme Süresi Ne Kadardır ?

Kazadan sonra ilgili belgelerle sigorta şirketine başvurmanız için sınırlanan süre kasko poliçesi genel şartlarında şu şekilde ifade edilmiştir: “Rizikonun gerçekleştiği tarihten itibaren en geç 5 iş günü içinde hasarın, sigorta şirketine bildirilmesi gerekir.” Bu madde doğrultusunda hasar gerçekleştikten sonra ilgili belgelerle beş iş günü içinde hasar tazmini için başvuruda bulunmanız gerekir.

Kaza ile araca çarptığınızda trafik sigortası zararın ne kadarını karşılar?

Trafik sigortası ve kasko arasındaki en temel fark birinin zorunlu diğerinin ise isteğe bağlı olmasıdır. Bu yüzden trafik sigortası yaptırmadan aracınızı kullanamazsınız ancak kasko için bu tarz bir mecburiyetiniz yoktur.

- Zorunlu trafik sigortası herhangi bir kaza halinde karşı tarafta oluşabilecek zararları kapsarken kasko, kendi aracınızla ilgili hasarları karşılar. Trafik sigortasının avantajları, karşı tarafın mağduriyetini önlemeye yönelik avantajlardır. Kaskonun faydaları ise poliçe sahibinin mağduriyetini önlemeye yöneliktir.

- Trafik sigortasının sınırlarını devlet belirler ve sabittir. Bu nedenle oluşabilecek kaza durumlarında karşı tarafın maddi ve bedensel zararları belirli limitler dahilinde karşılanır. Örneğin; karşı tarafta oluşan hasarın toplam tutarı 50.000 TL ve trafik sigortasının üst limiti ise 39.000 TL. Bu durumda kazanın oluşmasında payı olan kişi geri kalan 11.000 TL için trafik sigortasından destek alamaz ve limit aşımını kendi imkanlarıyla karşılamak zorundadır. Kaskoda ise poliçe kapsamı genişletilebildiği için sınırları sigorta sahibinin kendisi belirler.

- Trafik sigortasının teminat limitleri belirli oranlarda olsa da trafik sigortası fiyatları serbest tarife üzerinden gerçekleştirilir. Bu noktada izlenebilecek en mantıklı yol; en uygun trafik sigortasını araştırıp, onu yaptırmaktır. Ancak kasko için aynı durum geçerli değildir. Kasko fiyatları poliçenin neleri kapsadığına göre değişiklik gösterdiğinden temel amaç kaskonun en ucuzunu değil en avantajlısını bulmaktır

Trafik Sigortası kendi arabamın hasarını öder mi ?

Trafik Sigortası aracın üçüncü şahıslara verebileceği bedeni ve maddi zararları teminat altına alır. Kişinin kendi aracında meydana gelen hasarının karşılanmasını da istiyorsa aracı için kasko sigortası yaptırması gerekir.

İşletenin (araç sahibinin) aracını satması ve yeni araç alması durumunda mevcut sigorta devam eder mi ?

Sigortalının değiştiği her durumda mevcut sözleşme (Sigorta) değişim tarihi itibarıyla kendiliğinden sona erer. Bu nedenle Yeni satın alınan araca yeni bir Trafik Sigortası yapılması gerekir. Önceki poliçedeki hasarsızlık indirimi veya hasarlılık artırımı yeni poliçeye aynen yansır.

Trafik Sigortası ile İlgili Dökümanlar

Anlaşmalı Sigorta Şirketleri

Ak Sigorta
Allianz
Anadolu Sigorta
Groupama
Gulf Sigorta
Mapfre Sigorta
Unico
Teklifleri Topla
SİGORTA HİZMETLERİ
ÜYELİK İŞLEMLERİ
KURUMSAL
YARDIM VE İLETİŞİM
SÖZLEŞMELER
BİZİ TAKİP EDİN